Kategorier
Blogg

PodCoast och COVID-19


Då Sverige verkar gå in i ett läge med mycket snabb spridning av COVID-19 har vi beslutat att skjuta på PodCoast 2020 till ett senare datum, troligtvis september 2020. Innehållet kommer i allt väsentligt att bli detsamma och köpta biljetter gäller. Om de som köpt biljett vill återköpa dessa kan det ordnas. Maila hej@podcoast.se i så fall.

PodCoast Sweden är en icke- vinstdrivande förening där alla är välkomna som medlemmar, årssvgiften är 150 kr. Blir du medlem kommer du att kunna påverka nästa PodCoast, få tillgång till biljetter först med mera. Maila hej@podcoast.se för info.

Kategorier
Blogg

PodCoast byter lokal

Uppdatering 200227:

Vi har valt att byta lokal för PodCoast 2020. Anledningen till detta var att vi inte kommit upp i det höga minimiantal som krävdes för att motivera den lokal vi valt ut. Under lördagens konferens kommer vi istället att vara hos våra vänner på Scandinavian Photo. Där finns scen, workshopytor och en av landets mest välsorterade butiker med podcastutrustning och med experter på plats. 

Då denna lokal är mindre betyder det också att vi nu har ett mycket begränsat antal biljetter kvar. Passa på att köpa din plats här.

Kategorier
Blogg

Kom till PodCoast, Sveriges första knytkonferens för podcasting

Martin Lindeskog hälsar välkommen till PodCoast 2020

Alla har en podd inom sig

Vi ses 13-14 mars, 2020 i Göteborg!

Kategorier
Sponsorer

Studio Jardenberg

Vi är stolta att presentera en av stöttepelarna till #PodCoast2020

Joakim Jardenberg

“Jag har älskat poddar sedan innan det fick sitt namn, och tycker det är underbart att formatet nu äntligen fått det genombrott det förtjänar. Och att det fått en alldeles egen knytkonferens ser jag som början på en ny era. Självklart ses vi på Veras Gräsmatta. Det kommer bli magiskt. “

#ensakidag Joakim Jardenberg
Veteran i internet-branschen som sedan -93 hjälpt organisationer att förstå nätet, människorna där, och affärerna det gör möjligt. Satte aftonbladet.se på plats, och har sedan dess arbetat med de flesta av världens största företag. Senior rådgivare, föreläsare och affärsängel. Drivs av att ”be honest and do good shit”.

Jocke var en av de första som räckte upp handen och sa “jag vill sponsra” – varför gjorde du det?

“Jag har en lång historia av att vara med och sponsra knytkonferenser, hackathons och andra tillfällen där människor möts och utvecklas tillsammans. Att få vara en liten del av att göra #PodCoast2020 möjligt kändes alltså bara självklart, det är ett grymt initiativ som ligger helt rätt i tiden. … och jag ser verkligen fram emot att få göra en #ensakidag live på lördagens eftermiddag – med en blytung gäst som älskar podden lika mycket som du och jag.


Om #ensakidag
Nästan varje morgon en kortpodd på fem minuter om en sak som hänt i internetvärlden, som resten av världen borde fundera på. Nyfiket, och lika intresserat som initierat. En konversation, mer än en presentation. 400 avsnitt på svenska, och sedan en fortsättning på engelska. Utforskar ständigt nya format, och är nästan lika mycket meta som faktiskt innehåll. Finns som både video och klassisk podcast, överallt.

Kategorier
Utställare

Scandinavian Photo

PodCoast är glada att hälsa Scandinavian Photo välkomna som utställare på #PodCoast2020 och vi frågade Emelie Olsson, Marknadschef, vad fick er att ställa upp medarrangör och utställare?

Vi på Scandinavian Photo är väldigt glada över att kunna vara med och arrangera PodCoast under första året som denna unconference anordnas.

Vi ser fram emot att träffa er hos oss i Mölndal den 13–14 mars!

Scandinavian Photo kommer att visa upp ett urval av sitt utbud för podcastproduktion, med allt från hårdvara till smarta tillbehör. Som besökare får du möjlighet att testa utrustningen och själv upptäcka vilken skillnad ett professionellt ljud kan göra för din podcast.

Bland Scandinavian Photos kunder finns allt från hobbyfotografer till avancerade entusiaster och företag – kort sagt alla som har behov av och brinner för kreativt skapande och teknologi. Vi delar våra kunders passion för högkvalitativa produkter och tjänster. Utöver vår e-handel så har vi butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö och Oslo.

Kategorier
Blogg

Per Olof Arnäs om PodCoast

Per Olof Arnäs är ordförande i styrelsen för PodCoast. Hör honom berätta om varför han vill gå på konferensen.

Kategorier
Blogg

Vad är en knytkonferens?

På en unconference, eller “knytkonferns” på svenska, skapas programmet av deltagarna. Det går till så här:

 • När du anländer till konferensen på fredag kväll så finns det ett stort tomt rutnät uppsatt på väggen, den så kallade gridden. Varje kolumn motsvarar en lokal och varje rad motsvarar en tidslucka. En ruta i tabellen representerar till exempel 20 minuter.
 • När gridden öppnas – vilket sker vid ett förutbestämt klockslag – är det fritt fram för alla att skriva upp sessioner i de tomma rutorna. 
 • Arrangörerna förbereder lappar som täcker en eller två rutor i schemat, det vill säga de är antingen 20 eller 40 minuter långa. Dessa lappar innehåller ett formulär som kan underlätta beskrivningen av din session. På lapparna skriver man
  • Rubrik, till exempel “Lär dig mikrofonteknik”
  • Kort beskrivning, “Jag delar med mig av mina fem bästa tips för hur du undviker de tio vanligaste misstagen vid röstinspelning”
  • Typ av session. Här finns det ett antal förtryckta kategorier som man kan välja bland eller så anger man sin egen. Exempel på sessionstyper är “Föredrag/presentation”, “workshop”, “rundabordsamtal”, “panel”, “pröva på”.
  • Ditt/era namn
 • Du tejpar sedan upp din lapp i gridden där du vill, du väljer alltså tid/plats för din session.
 • Du tar ett steg tillbaka och beundrar ditt underverk, som tillsammans med alla andras lappar på några minuter har skapat ett helt konferensschema.
 • Om antal lokaler tar slut är det fritt fram att skapa egna platser, då det finns ett antal tomma kolumner i slutet av tabellen. Det brukar alltid finnas många småytor som kan bli spontana mötesrum. Till exempel “Sittgrupp vid matsalen”.

När rushen lagt sig och gridden är fylld är stämningen på topp. Schemat har ju inte existerat förrän nu, och alla är såklart nyfikna på vilka som valt att hålla sessioner och vad de kommer att handla om. 

På lördag morgon startar konferensen enligt schemat som skapats tillsammans. Det finns fortfarande möjlighet att skapa nya sessioner och lägga upp på gridden, till exempel om du märker att just du verkar kunna något som många av de andra vill veta mer om. 

Även om det är intensivt och mycket adrenalin i luften under själva öppnandet av gridden så påbörjas arbetet långt tidigare. Så snart du anmält dig till PodCoast kommer du att kunna umgås med övriga deltagare via vår grupp på Facebook. Där kommer vi att stöta och blöta idéer för sessioner och programpunkter.

Biljetter köper du här

Varmt välkomna till PodCoast 13-14 mars 2020!

Kategorier
Blogg

Nu kan du köpa biljetter till PodCoast

Nu är äntligen biljettluckan öppen!

Du kan se och köpa biljetter här.

Årets PodCoast kommer att kosta:

 • Mingel/griddöppning 13/3: 199 kr
 • Entré 14/3 8-18: 599 kr, inkluderar måltider
 • Middag 14/3 18:30, 499 kr
 • Medlemsavgift i föreningen (frivillig): 150 kr
 • Om du köper biljetten Hela konferensen så ingår mingel, entré och middag till ett rabatterat paketpris på 1197 kr.

Till varje köp tillkommer en administrativ avgift på 49 kr (går till försäljningsportalen).